Det hela är ganska enkelt, visionen bakom webbplatserna under företagsamma.se är att man enkelt ska kunna hitta det man söker när man behöver hjälp med något – LOKALT.

Det finns två typer av annonser, en grundannons med företagsnamn och verksamhetsbeskrivning samt en mer utförlig där du har möjlighet att lämna fler uppgifter; länka till egen webbplats, lägga in kontaktuppgifter och foton, samt skriva en utförligare och lite mer säljande verksamhetsbeskrivning. Grundannonsen är gratis för alla typer av företag eller  hobbyverksamhet, den andra varianten kostar 990kr inkl moms per år. Du löser den genom att köpa ett medlemskap här på hemsidan, vilket då ger dig dels utökade möjligheter här på webbplatsen men också lite fördelar i kommande satsningar…

Vi garanterar inte att alla annonser publiceras, och vi förbehåller oss rätten att neka annonser samt eventuellt begära eller föreslå ändringar före publicering.

Grundannonsen är det första som läggs in, och den importeras genom registerköp från Bolagsverket och det som publiceras är verksamhetsbeskrivning och namn på företaget. Om någon inte vill ha sitt företag publicerat på webbplatsen

Gratisannonsen

Gratisannonsen medger ej bilder.

Du väljer vilka kontaktuppgifter du vill publicera i din annons. Din e-postadress är inte synlig, men behöver alltid finnas för att jag som administrerar webbplatsen ska kunna nå dig, och för att meddelanden som skickas via sidan kan nå dig.

Medlemskapet

Vem som helst som har en eller flera tjänster vederbörande vill erbjuda får lov att registrera sig. Du kan ha en hobbyverksamhet du vill testa på marknaden eller ett fullfjädrat företag, vi ställer inga krav på f-skatt.

Nej, du måste inte bo eller ha ditt företag i Mark. Syftet med webbplatsen är dock att öka kännedomen om lokala företag och skapa synergier lokala verksamheter emellan.

Vi undanbeder oss systematiskt registrerande av företag som jobbar platsoberoende, t.ex. rena webbföretag eller MLM-företag på alla ”företagsamma-sidor” av personer utan någon som helst koppling till kommunen. Vi säger inte nej till legitima företag på grund av deras verksamhet utan vill enbart i första hand att personer med lokal koppling ska få chans att synas. Om ni har några frågor kring detta så hör gärna av er!

Själva medlemskapet är gratis, dock finns en kostnad på varje annons du vill lägga in, 990 kr inklusive moms per år. 

Annonsen

De bilder du laddar upp är ditt ansvar. Du får ej använda logotyper eller upphovsrättsskyddat material utan tillstånd, och vid förfrågan ska detta tillstånd kunna uppvisas för företagsammamark.se före publicering.

Du får lägga text på bilderna du laddar upp i annonsen, håll dock denna på en minimal nivå. Enstaka ord eller logotyper ger bäst effekt, för att ytterligare beskriva något använd fältet för lång verksamhetsbeskrivning. Vi förbehåller oss rätten att neka bilder som innehåller för mycket text, du får då en chans att lägga till en ny bild istället.

Du väljer vilka kontaktuppgifter du vill publicera i din annons. Din e-postadress måste inte vara synlig, men behöver alltid finnas för att jag som administrerar webbplatsen ska kunna nå dig, och för att meddelanden som skickas via sidan kan nå dig.

Nej, du måste inte ha en hemsida att driva trafik till, det är dock alltid rekommenderat att ha en egen webbplats om man ska driva företag. Har du i nuläget ingen hemsida går det bra att hoppa över den punkten i registreringen.

Annonsen kostar 990 kr inklusive moms per år.

En basannons på foretagsamma.se/mark är gratis. Vill man ha med mer information betalar man en avgift för detta. Den avgiften går till att driva webbplatsen med allt vad det innebär av uppbyggnad, utveckling, underhåll samt marknadsföring i sociala medier bland annat. Du får också tillträde till en sluten grupp på Facebook där vi kan nå varandra med snabba frågor och snabba svar, planer finns också att framöver erbjuda webbseminarier och olika kunskaps- och nätverksträffar.

Du betalar enklast med kort via Stripe. Stripe är en säker betallösning och du behöver inget speciellt konto. 

Du kan betala via faktura, vi skapar en faktura manuellt åt dig du får betala, därefter får du en kod till kassan när du går igenom registreringen.

Drift & ansvar

Alla annonser granskas före publicering, foretagsamma.se/mark eller företaget bakom kan dock ej behäftas med ansvar för annonsens korrekthet eller innehållet på länkade webbplatser.

Företagsamma Mark drivs av Hemsideverkstaden i Mark, en del av AB WD&N Design, organisationsnummer 559214-2722. Webbplatsen har tagits fram för att hjälpa kommuninvånarna och företagen i kommunen att hitta personer/företag som utför de tjänster de behöver hjälp med.

Genom åren har jag närt förhoppningar om ett gott samarbete med kommun, näringsliv och intresseorganisationer, men det kan vara av vikt att understryka att alla företagsamma-sidor, inklusive Mark, är helt obundna, både religiöst och politiskt.

System och miljö behöver uppdateras ibland, och risk för driftstörning finns alltid genom händelser utanför vår kontroll. 

Uppdateringar inom vår kontroll görs så långt det är möjligt under obekväma tidpunkter för att minimera driftstörning på webbplatsen.

Affärerna

Det finns inga krav att man måste kunna uppvisa en f-skattsedel för att registrera sig här, vill man prova sin hobbyverksamhet går det också bra. Det är dock av allra yttersta vikt att allt sköts enligt konstens alla regler när det gäller skatt och moms. I varje relation som skapas mellan en säljare och en köpare är det det egna ansvaret att se till att skatter och avgifter sköts. Företagsamma.se/mark eller företagen bakom tar inget ansvar för avtal mellan köpare och säljare.

Du får lägga text på bilderna du laddar upp i annonsen, håll dock denna på en minimal nivå. Enstaka ord eller logotyper ger bäst effekt, för att ytterligare beskriva något använd fältet för lång verksamhetsbeskrivning. Vi förbehåller oss rätten att neka bilder som innehåller för mycket text, du får då en chans att lägga till en ny bild istället.

Du väljer vilka kontaktuppgifter du vill publicera i din annons. Din e-postadress måste inte vara synlig, men behöver alltid finnas för att jag som administrerar webbplatsen ska kunna nå dig, och för att meddelanden som skickas via sidan kan nå dig.